Martijn de Rond, Geluidstechniek & meer is de naam van het bedrijf waaronder ik mijn diensten aanbied als freelance geluidstechnicus bij video-opnames, voorstellingen en evenementen.

 

Studie en achtergrond Martijn de Rond 06-02-1992:

Mijn passie voor muziek en geluid startte op een jonge leeftijd. De platenspeler van mijn ouders wekte mijn interesse en een diskjockey hobby kwam daaruit voort. Als tiener verzorgde ik de muziek op verschillende feesten en partijen en een geluid gerichte studie was een logische volgende stap.

 

Ik ben opgeleid tot Geluidstechnicus (Grafisch Lyceum Rotterdam, Mbo4, lichting 2012) en startte daarna met de opleiding Sound Design (Hbo Filmacademie Amsterdam, 2013/2014). Door beide studies heb ik kennis en ervaring opgedaan in verschillende media disciplines.

 

Tijdens mijn Mbo-studie maakte ik, bij Tim-Group (toen nog Idak B.V.), kennis met geluidstechniek bij verschillende grote en kleine musicals. Daarnaast leerde ik het uitversterken van kleine tot grotere bands en orkesten. Op de Filmacademie heb ik me verder verdiept in geluid bij films, commercials en televisieprogramma’s.

 

Inmiddels werk ik ruim 9 jaar als freelancer en ben met mijn brede kennis multi-inzetbaar. Ik werk met plezier samen met collega’s en verhuurbedrijven en neem ook graag humor en gezelligheid mee naar de (internationale) werkvloer.

 

Voor een complete CV kunt u contact op nemen via de contact-pagina.

 

 

Specialisaties:

  • Het opnemen van geluid op locatie, live muziek/presentatie/i.c.m. beeldopnames.
  • Het nabewerken en mixen van geluid opgenomen op locatie in combinatie met beeldopnames (Sound Design bij beeld).
  • Het uitversterken/mixen van live muziek.
  • Het nabewerken en mixen van live/studio-opnames.
  • Het inregelen en bedienen van grote zenderopstellingen bij musicals etc.
  • Het inregelen en bedienen van een monitor-mix.
  • Het geven van advies op maat.

Fez, Marokko, juli 2018.

Amersfoort, Mei 2020.

Bogotá, Colombia, februari 2019.


Wisseloord Studio 1, september 2020.

Fort Hood Texas, Amerika, maart 2018.

Amersfoort, mei 2020.